Hvorfor ruster bilen? 

Rust er en helt naturlig prosess i miljøet, men ikke ønskelig i våre biler eller andre konstruksjoner av stål. Delvis av økonomiske grunner. Det koster store summer å reparere rust. Men også styrken i en bil svekkes av rust og gir en dårligere kollisjonssikkerhet. Men vi må også beskytte våre biler og konstruksjoner og øke gjenvinning av metall som bidrar til å skape en energieffektiv og bærekraftig samfunn som ikke tømmer jordens ressurser unødvendig. Derfor må vi gjøre mer for å beskytte våre biler mot rust.

Alle biler ruster! 

En bil er bygget av et stort antall plater. De danner hulrom hvor risikoen for rust er svært høy. Det ruster på disse stedene fordi ventilasjonen ofte er lav. Fuktighet kombinert med støv bruker lang tid på å tørke, og skaper en perfekt grobunn for rust.

Slik beskytter du bilen mot rust 

Nesten alle biler har en original rustbeskyttelse fra fabrikken selv om kvaliteten varierer mellom ulike merker. Problemet er at den må fornyes med jevne mellomrom, spesielt i hulrom og ledd. Hvert fjerde eller femte år, bør rustbeskyttelsen suppleres på disse flatene.  

Regelmessig behandling bidrar til at bilen beholder sine opprinnelige egenskaper når det gjelder kollisjonssikkerhet, og gir bilen lengre levealder. Lengre levealder betyr flere ting:
1. Bilens kapitalkostnad er lavere per år
2. Flere biler kan resirkuleres til nye bilerNoxudol Logo